Mod de preparare Fursecuri Trufe (Chocolate crinkles)

  1. Topim ciocolata intr-un vas la baie de aburi si o amestecam cu margarina/untul. Amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza.
  2. Dam vasul la o parte, adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste.
  3. Adaugam pe rand ouale si esenta si mixam.
  4. In alt vas separat amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Turnam in ploaie aceasta compozitie peste cea de ciocolata si amestecam pana cand obtinem un aluat moale.
  5. Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru minim 2 ore pentru a se intari aluatul. Eu l-am lasat 20 de min la congelator si inca 40 de min la frigider.
  6. Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor.
  7. Punem bilutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aporx.10-13 min, nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari.
  8. Daca facem in mai multe ture, aluatul ramas il pastram la frigider pana cand se coc cele din cuptor.
  9. Le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.