Mod de preparare Furtuna de afine

  1. Se aseaza faina pe planseta si se face o gropita la mijloc.
  2. Se aseaza inauntru galbenusul; se presara deasupra zaharul si esenta de lamaie si se aseaza pe margine bucatelele de Rama Maestro.
  3. Se framanta rapid un aluat, cu mainile reci, incepand din exterior catre interior.
  4. Aluatul se infasoara in folie transparenta si se lasa sa stea la frigider 60 min.
  5. Se unge bine o forma de tort (diametrul 26 cm) si se pudreaza cu pesmet.
  6. Se intinde o foaie de aluat pe planseta tapetata cu faina si se aseaza in forma.
  7. Se ridica o margine.
  8. Pentru compozitia de branza, se bat ouale cu zahar si esenta de rom, se inglobeaza treptat branza de vaci, amidonul si laptele.
  9. Se aseaza compozitia in forma si se niveleaza.
  10. Cuptorul se incinge la 180 grade C.
  11. Se amesteca afinele cu praful Tort Gelee si se paseaza.
  12. Piureul se repartizeaza deasupra compozitiei de branza si se marmoreaza cu lingura, avand grija insa sa nu agatam si blatul.
  13. Tarta cu afine se coace la cuptor cca. 60 min.
  14. Se scoate, se aseaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca in forma.
  15. Se desprinde din forma si se aseaza pe un platou.
  16. Se pudreaza suprafata de jur imprejur cu zahar.