Mod de preparare Galuste cu prune (gomboti)

  1. Cartofii se fierb si se face un piure din ei, la care se adauga, dupa ce s-au racit, ouale, faina si sarea.
  2. Se acopera cu o folie de plastic si se da la rece pentru cel ptin 30 de minute.
  3. Taiem prunele atat cat sa putem scoate samburele si le presaram cu zahar, zahar vanilat, scortisoara si cardamom sau nucsoara.
  4. Cu mainile infainate se ia cate o lingura de aluat si se aplatizeaza, apoi se pune pruna in mijloc si se inchide bine aluatul in jurul ei cat mai strans, ruland-o intre palme.
  5. Aluatul este cam moale, dar daca adaugati mai multa faina, nu va mai fi la fel de gustos.
  6. Se pune o cratita cu apa si o lingurita cu sare la clocotit si se aseaza usor galustile in apa, avand grija sa trecem usor o spumiera pe sub ele, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
  7. Se fierb la foc mijlociu 12-15 minute, pana incep sa se ridice la suprafata apei.
  8. Intre timp se pune Rama Maestro intr-o tigaie, se topeste si se adauga pesmetul pe care il rumenim. Noua ne place pesmetul mai rumenit.
  9. Se ia cu grija cate o galusca si se tavaleste prin pesmet, dupa care se aseza intr-un vas. Pudram cu zahar si zahar vanilat.
  10. Se servesc calde sau reci. Eu le incalzesc mai nou in cuptorul cu microunde.