Mod de preparare Gogosi din aluat oparit

  1. Apa, sarea si uleiul se pun intr-o cratita pe foc.
  2. Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza o bila de aluat.
  3. Se pune bila in alt vas inalt si se lasa sa se racoreasca.
  4. Cand se racoreste se pun cele 2 linguri de zahar pudra si un ou si se mixeaza pana se incorporeaza,apoi se adauga pe rand celelalte 2 oua, mixand bine dupa fiecare.
  5. Trebuie sa rezulte un aluat legat si lipicios.
  6. Intr-o cratita se pune ulei si cand este incins se ia cu o lingura, trecuta printr-un jet de apa,din compozitie si se pune in cratita.
  7. Cand se rumenesc frumos se scot pe un servet absorbant si se pudreaza din belsug.
  8. Se poate servi cu sos de ciocolata sau de fructe.