Mod de preparare Gogosi pufoase cu gem de capsuni

  1. Am incalzit putin laptele, apoi am pus drojdia intr-un castronel; peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia), o lingurita de faina si 50 ml lapte.
  2. Am amestecat bine pentru a dizolva drojdia si am lasat deoparte sa creasca putin.
  3. Intr-un castron mare am pus 1 kg faina, coaja de lamaie, restul de zahar, esenta de vanilie, sarea si am amestecat putin.
  4. Ouale le-am batut bine separat si le-am adaugat apoi; dupa ce a crescut maiaua, am adaugat-o si pe ea si am trecut la framantat, adaugand treptat si restul de lapte. La inceput aluatul este foarte lipicios, dar trebuie framantat pana cand nu se mai lipeste de mana.
  5. Am lasat apoi aluatul sa dospeasca la loc cald, aproximativ 1 ora si jumatate.
  6. Dupa ce aluatul a crescut frumos, am luat o bucata din el, am intins-o cu sucitorul pe masa de lucru, (nu foarte subtire,dar nici gros), si cu un pahar am dat forma gogosilor.
  7. Pe o bucata de aluat am pus putin gem, am uns marginile cu lapte si am adaugat peste o alta bucata de aluat, apasand usor marginile pentru a le “suda”.
  8. Am mai lasat cam 20 minute gogosile formate la dospit si apoi le-am prajit in ulei bine incins, pana s-au rumenit frumos. Le-am scos pe o hartie absorbanta si le-am pudrat cu zahar.