Mod de preparare Gogosi pufoase si aromate

  1. Toate ingredientele tb sa fie la temperatura camerei.
  2. Facem maiaua asa: punem intr-o cana putin lapte cald, punem drojdia si putina faina, omogenizam si lasam la loc cald sa creasca.
  3. Intre timp, in lapte punem zaharul si esentele, omogenizam sa se topeasca zaharul si incepem framantarea.
  4. Ouale le batem putin cu telul, punem faina si laptele si framantam, apoi adaugam si maiaua si continuam framantarea timp de 15-30 minute pe masa de lucru; punem si uleiul sau margarina Rama topita si framantam sa se incorporeze.
  5. Lasam la crescut in loc cald cam 1 ora.
  6. Pe masa de lucru punem coca, o intindem si o decupam cu un pahar sau la alegere si mai lasam pe masa de lucru cam o ora.
  7. Intre timp punem cam 1 l ulei la incins si dupa perioada de crestere punem gogosile la prajit.
  8. Le pudram cu zahar pudra si gata de papat.