Mod de preparare Gogoşi simple

  1. Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei.
  2. Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand face niste bule.
  3. Intre timp batem ouale spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.
  4. Topim margarina si punem restul de apa peste ea, trebuie sa lasam pana cand amestecul este caldut.
  5. Cand maiaua este gata, se toarna in mijlocul fainii.
  6. Se toarna si ouale, coaja de lamaie si amestecul cu margarina Rama calduta.
  7. Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat nelipicios, presaram cu faina, acoperim cu un prosop si dam la un loc cald sa creasca.
  8. Se lasa maxim o ora.
  9. Dupa ce a crescut, intindem aluat pe o planseta presarata cu faina.
  10. Facem o foia putin mai inalta si apoi decupam in formele dorite.
  11. Se prajesc in ulei bine incins.
  12. Cat sunt fierbinti, presaram zahar pudra peste ele.