Mod de preparare Gris cu lapte caramel si mere

  1. Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat.
  2. Cand zaharul s-a topit adaugi margarina si lasi putin pana se topeste.
  3. Adaugi si laptele iar apoi lasi pana cand fierbe.
  4. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa.
  5. Luam de pe foc si punem restul de zahar.
  6. Intr-un bol punem folie alimentara, sa fie suficenta cat sa imbracam bolul si deasupra.
  7. Asezam, pe fundul bolului, felia de lamaie si pe margini feliute de mar.
  8. Turnam grisul fierbinte peste fructe si apasam pentru a se modela bine.
  9. Punem folia de aluminiu peste gris si dam bolul la frigider pentru circa 20 de minute.
  10. Luam folia de deasupra, asezam bolul cu fundu-n sus si tragem usor de marginile foliei.
  11. Va iesi usor din bol iar apoi indepartam folia alimentara.
  12. Presaram nuca de cocos si punem dulceata..