Mod de preparare Gugelhupf

  1. Se face o maia din lapte caldut, drojdie si o lingura de faina, apoi se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la crescut, intr-un loc caldut, pana se dubleaza volumul.
  2. Margarina se bate bine cu zaharul pana devine spumos.
  3. Apoi se adauga treptat galbenusurile, stafidele, sare, coaja rasa de lamaie si, la sfarsit, faina.
  4. Se amesteca totul cu maiaua crescuta, se ameteca si se bate bine, pana se desprinde usor de pe maini si are un aspect matasos.
  5. Se pune acest aluat intr-o forma inalta, din cele cu gaura la mijloc, tapetata cu unt.
  6. Deasupra se presara migdalele taiate felii subtiri.
  7. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa la crescut, la loc caldut, pana ce aluatul ajunge aproape de marginea vasului (30 de minute).
  8. Se coace in cuptor la temperatura medie circa 40 de minute.
  9. Se rastoarna usor prajitura pe o placa de lemn si se lasa la racit.
  10. Se serveste presarata cu zahar pudra.