Mod de preparare Haios

  1. Pentru aluatul 1: rama maestro se amesteca cu faina si se pune la rece, apoi se imparte in 3 parti.
  2. Pentru aluatul 2: faina se faramanta cu galbenusul de ou, romul, putina sare si sucul de lamaie.
  3. Se adauga treptat apa.
  4. Se framanata toate in continuare si pune la rece o ora.
  5. Dupa ce s-a racit se intinde o foaie care se unge cu aluatul 1, se impatura si se lasa 20 de minute la rece.
  6. Se intinde din nou, se unge cu aluatul 1 , iarasi se impatura si se pun la rece.
  7. Se mai repeta procedura inca odata.
  8. Cand este gata se intinde din nou si se taie patratele care se umplu cu marmelada, se unesc colturile aluatului, se aseaza in tava si se dau la copt la foc potrivit 
  9. Cand sunt reci se pudreza cu zahar pudra.