Mod de preparare Impletitura cu branza

  1. Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Setam masina de paine doar pentru framantare, iar dupa expirarea timpului, scoatem aluatul si-l punem intr-un castron, il acoperim cu prosop de bucatarie si-l lasam la loc caldut sa creasca 30 minute.
  2. Cat aluatul dospeste ne ocupam de umplutura: amestecam branza cu restul ingredientelor. Daca compozitia este prea moale adaugam 1 lingura de gris in plus.
  3. Pentru asamblare: impartim aluatul dospit in aproximativ trei parti egale. Luam fiecare bucata in parte si o intindem pe masa de lucru intr-un dreptunghi, eu folosesc o plansa de silicon. 
  4. Punem din umplutura de branza pe toata lungimea dreptunghiului, adunam marginile si facem un sul. Strangem bine capetele sa nu iasa din umplutura si tragem cate putin de sul sa se mai lungeasca putin. 
  5. Procedam la fel si cu celelalte doua bucati de aluat. Cand sunt gata toate cele trei suluri, le asezam pe masa de lucru si le impletim. 
  6. Punem aluatul impletit intr-o tava mare de chec si o mai lasam la loc caldut pentru inca 15 minute. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, reducem focul la 160-165 grade si mai lasam inca 20 minute. 
  7. Lasam sa se raceasca complet, eu l-am lasat peste noapte si deabea apoi il portionam. 
  8. Dupa racirea impletiturii, eu i-am facut un toping: am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamaie si l-am turnat deasupra. 
  9. Am lasat sa se usuce putin topingul si abia apoi l-am taiat si servit. Sa va fie de bine!!