Mod de preparare Inghetata: Ace de gheata

  1. Galbenusurile, RAMA, zaharul si laptele se pun pe foc foarte mic intr-o tigaie antiaderenta.
  2. Se amesteca continuu si se tin pe foc pana se formeaza o spuma deasupra.
  3. Se ia de pe foc si se strecoara compozitia printr-o sita deasa, se adauga 200 gr de fistic crud pe care eu l-am macinat fin la robot si se lasa sa se raceasca complet.
  4. Acum ar fii momentul sa batem smantana pana devine frisca, dar eu nu am mai facut-o deoarece smantana nu era foarte rece si am adaugat-o ca atare.
  5. Am amestecat totul, am pus in masina de inghetata si am lasat-o 20 de minute pana a ajuns la consistenta dorita.
  6. Se poate sari peste etapa cu masina de inghetat si se poate pune compozitia intr-un vas de plastic cu capac la congelator pana ingheata.
  7. Restul de fistic l-am rumenit cateva minute in cuptor ( ii sporeste savoarea) si l-am asezat peste inghetata.