Mod de preparare Inghetata caramel

  1. Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul, le batem bine si subtiem cu laptele.
  2. Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura.
  3. Se lasa sa se raceasca bine, iar intre timp preparam zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie, se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul s-a topit. Apoi se da la rece.
  4. Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema.
  5. Frisca se bate, apoi se adauga si smantana si se spumeaza in continuare.
  6. Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine.
  7. Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata.
  8. O introducem la congelator pentru cateva ore.
  9. Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs.