Mod de preparare Inghetata cu rom

  1. Se pun stafidele la macerat in rom.
  2. Se fierbe laptele cu vanilia intr-o oala, se amesteca itr-un vas galbenusurile cu zaharul, apoi se toarna peste ele, putin cate putin, laptele clocotit, batatnd in continuu cu mixerul.
  3. Crema obtinuta se toarna intr-o craticioara si se tine pe foc moale, cateva minute, in bain-marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa.
  4. Se lasa crema la racit.
  5. In crema rece se incorporeaza coaja de lamaie, stafidele inmuiate in rom si smantana.
  6. Se pune preparatul la rece 2 ore.
  7. Se scoate din frigider, se pune intr-o forma de inghetata, se baga la congelator si se lasa 1 ora, se scoate forma din congelator, se inmoaie in apa calda si apoi se rastoarna inghetata pe un platou.
  8. Se serveste cu frisca si fructe confiate.