Mod de preparare Inghetata de cafea

Inghetata: 

  1. Laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.
  2. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!
  3. Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri, amestecand incontinuu.
  4. Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se ingroase(amestecand).
  5. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece si gheata si se lasa pana la racire completa!
  6. Frisca se bate si se inglobeaza in amestecul de lapte+oua+cafea(cand este complet rece) si se amesteca!
  7. Se da la congelator 1 h, apoi se scoate si se mixeaza, se da din nou la congelator si se repeta mixarea dupa o h!

Cosulete: 

  1. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste, apoi se adauga faina si se omogenizeaza.
  2. O foaie de copt se unge bine cu ulei, se toarna o lingura de aluat si se formeaza un cerc si se da la cuptor pana se rumeneste putin!
  3. Daca nu este bine facuta la suprafata se scoate din cuptor si cu ajutorul unui cutit uns bine se intoarce si se mai da la cuptor.
  4. Cand se scoate din cuptor se pune pe fundul unui pahar uns si deasupra un alt pahar.