Mod de preparare Inghetata de portocale rapida

  1. Laptele condensat: Intr-o cratita inalta (pentru ca laptele se va umfla) si care nu se lipeste se adauga toate ingredientele.
  2. Zaharul pudra trebuie sa fie neaparat dintr-acela cumparat pentru ca de obicei contine amidon care va ajuta la in grosarea laptelui, se pune pe foc mic de tot si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
  3. Cand Rama Maestro si zaharul s-au topit se mareste putin flacara si asteptam sa inceapa sa fiarba.
  4. De la primul clocot se mentine pe foc fix 10 min.
  5. Nici 1 min in plus (se va intari la final ca un bolovan) nici 1 min in minus (va iesi prea subtire).
  6. In timpul celor 10 min se amesteca continuu in compozitie cu lingura de lemn.
  7. Dupa ce s-au scurs cele 10 min se ia de pe foc si se mai amesteca inca 10 min pentru a se raci.
  8. Apoi doar din cand in cand.
  9. Laptele trebuie sa aiba la final consistenta unui sirop gros sau a mierii lichide.
  10. Se pastreaza la rece.

Inghetata: 

  1. Cojile de portocale se curata in interior cu ajutorul unei linguri, indepartand pulpa ramasa pana la coaja alba.
  2. Apoi sucul rezultat il puteti strecura sau il puteti lasa cu pulpa insa aveti grija sa nu scapati samburi in interior.
  3. La suc se adauga laptele condensat (300-400 gr) si se amsteca foarte bine.
  4. Recipientul in care s-a realizat toata operatiunea se acopera cu folie de plastic si se da la congelator timp de 2 ore.
  5. Dupa timpul aferent se scoate din congelator si cu ajutorul unui tel sau a unui mixer se amesteca energic pentru a sparge cristalele de gheata formate si astfel vom obtine o inghetata fina si cremoasa.
  6. Dupa ce am terminat si cu amestecatul se toarna compozitia in cojile de portocale.
  7. Pentru a nu aluneca jumatatile de portocale le puteti plasa deasupra unor cesti sau pahare.
  8. Se acopera cu folie de plastic si se da la congelator pana cand se intaresc (aproximativ 2-3 ore).
  9. Se poate orna cu picaturi de ciocolata ;).