Retete
Inghetata de vanilie
Mod de preparare
Inghetata de vanilie
- Se pun impreuna intr-un vas laptele si galbenusurile, zaharul si vanilia.
- Se aseaza pe foc la flacara mica, amestecand bine totul de la inceput, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa crema.
- Cand incepe sa clocoteasca incet, se mai lasa 2 minute, astfel incat crema sa ramana prinsa pe lingura.
- Se toarna imediat crema intr-un castron, unde se bate in continuare, pana se raceste.
- Inainte de a se raci se adauga lingurita de unt sau margarina Rama.
- Dupa ce s-a racit complet, se pune in crema romul.
- Se toarna intr-oo forma pentru congelator si se pune la rece.
- Inainte de a ingheta complet, trebuie amestecata compozitia in vas, ca sa nu faca ace de gheata.
- Cand e aproape gata inghetata, i se pot adauga fructe confiate taiate cubulete.