Mod de preparare Inghetata de vanilie

  1. Se pun impreuna intr-un vas laptele si galbenusurile, zaharul si vanilia.
  2. Se aseaza pe foc la flacara mica, amestecand bine totul de la inceput, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa crema.
  3. Cand incepe sa clocoteasca incet, se mai lasa 2 minute, astfel incat crema sa ramana prinsa pe lingura.
  4. Se toarna imediat crema intr-un castron, unde se bate in continuare, pana se raceste.
  5. Inainte de a se raci se adauga lingurita de unt sau margarina Rama.
  6. Dupa ce s-a racit complet, se pune in crema romul.
  7. Se toarna intr-oo forma pentru congelator si se pune la rece.
  8. Inainte de a ingheta complet, trebuie amestecata compozitia in vas, ca sa nu faca ace de gheata.
  9. Cand e aproape gata inghetata, i se pot adauga fructe confiate taiate cubulete.