Mod de preparare Insula plutitoare

  1. Se pune 100 g zahar la caramelizat.
  2. Cand se topeste se adauga migdalele curatate si se amesteca sa le acopere zaharul.
  3. Se rastoarna totul pe un tocator uns bine cu ulei.
  4. Cand se racesc se maruntesc cu un cutit mare.
  5. In alta cratita se pune 100 g zahar, se caramelizeaza si se intinde bine pe toata suprafata ca pentru crema de zahar ars.
  6. Separat se bat albusurile spuma tare, se adauga incet 250 g zahar, migdalele maruntite si faina.
  7. Se toarna compozitia in forma imbracata cu zahar ars, se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte si se da la cuptor timp de 45 min, la foc potrivit.
  8. Cand este gata se lasa sa se raceasca treptat in vasul cu apa, se rastoarna si se pune imprejur urmatoarea crema : se fierbe laptele cu zahar si vanilie.
  9. Separat se amesteca galbenusurile cu faina.
  10. Se toarna incet laptele si cafeaua.
  11. Se pune la foc moale si se amesteca continuu pana se leaga.
  12. Dupa ce se raceste, se toarna in jurul prajiturii.