Mod de preparare Invartita

  1. Din faina, galbenusuri, rama, drojdia dizolvata in lapte cald, sare si smantana se face un aluat care se framanta bine timp de 20 minute.
  2. Margarina rama, drojdia dizolvata in lapte cald, sarea si smantana se face un aluat care se framanta bine timp de 20 minute.
  3. Se lasa sa creasca la loc cald.
  4. Preparare umplutura: branza de oi se amesteca cu ouale batute, coaja de lamaie, stafidele, grisul si rama maestro.
  5. Se amesteca toate bine si se adauga si zaharul pudra cat si esenta de vanilie.
  6. Se amesteca toate pana se omogenizeaza.
  7. Cand si-a dublat volumul aluatul se fac 4 foi care se ung cu rama, apoi se umplu si se ruleaza.
  8. Cele 4 rulouri se taie din 5 in 5 cm,se rotunjesc si se aseaza cu partea taiata in sus.
  9. Se pun unul langa altul in tava, se ung cu galbenusul batut si se dau la cuptor la foc mic la inceput( 10 minute), apoi la foc potrivit.
  10. Se servesc calde, pudrate cu zahar vanilat si stropite cu smantana.