Mod de preparare Invartita moldoveneasca cu mac

Preparare aluat:

1. Se prepara un aluat din făină, lapte, drojdie, margarina, ulei, 2 ouă şi jumătate, zahăr şi sare, ce se lasă să dospească 1- 2 ore.

Preparare umplutura:

1. Se macină macul prin maşina de măcinat mac, se pune la fiert cu zahărul şi laptele.
2. După 30 min. se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămaie rasă şi se lasă să se răcească.

Asamblare si decor:

1. Se întinde o foaie pe care se aşează umplutura.
2. După umplere se rulează foaia, formandu-se un rulou, care se aşează într-o tavă de cozonac si se unge pe deasupra cu jumătatea de ou rămasă.
3. Se dă tava la cuptor şi se coace, la început la un foc tare.
4. După ce învartita a crescut, se continuă coacerea la un foc domol.