Mod de preparare Ispita de ciocolata

1. Topim 200 gr ciocolata de menaj, 100 gr ciocolata de lapte cu zaharul si margarina, pe foc mic, pana se topeste zaharul si devine un sos mai gros.

2. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam incet unul cate unul galbenusurile si amestecam bine.

3. Adaugam si faina cu vanilia si amestecam bine.

4. Batem albusurile bezea tare si le amestecam incetul cu incetul in restul compozitiei amestecand incet.

5. Coacem la 180 de grade timp de 40 – 45 de minute.

6. Pregatim glazura topind 100 gr ciocolata de menaj cu 100 gr ciocolata de lapte pe foc mic.

7. Dupa topire adaugam incet laptele proaspat incalzit, pana se dilueaza in compozitie.

8. Dupa ce s-a racit blatul, intindem glazura de ciocolata peste el, care trebuie sa fie suficient de tare ca sa stea deasupra, sa nu curga. Trebuie sa fie foarte bine racit ca sa poata fi scos din forma.

Este delicios servit cu inghetata pe timp de vara, iar pe timp de iarna cu garnitura de frisca.