Mod de preparare Ispita dulce

  1. Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul.
  2. Apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia.
  3. Apoi punem nutella si amestecam din nou, dupa care turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor app. 20-25 de minute, facem testul cu scobitoarea.
  4. Dupa ce s-a copt blatul il dam la rece.
  5. Intre timp pregatim crema.
  6. Batem frisca bine bine, apoi punem cele 2 linguri de miere si zeama de lamaie si dam la rece 30 de minute.

Asamblarea: 

  1. In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, peste care vom pune crema de frisca, apoi blatul ( insiropat, eu am uitat sa-l insiropez, insa cred ca ar fi mers mai bine insiropat, dar nu foarte mult), dam la frigider pana a 2-a zi sau macar cateva ore.
  2. Rasturnam prajitura pe un platou printr-o miscare rapida.
  3. Pregatim jeleul conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Deasupra prajituri vom pune jeleurile de capsuni, iar peste turnam glazura obtinuta din pliculete de tort jeleu, dupa care dam la rece pana in momentul servirii.