Mod de preparare Lapte de migdale

  1. Se pun migdalele in borcan, se toarna apa peste, pana ce apa trece peste cu 2 degete.
  2. Se lasa asa la temperatura camerei cam 8- 12 ore.
  3. Se strecoara migdalele, se pun in blender, se adauga 2 cani de apa plata si se mixeza.
  4. Incercati sa folositi un blender puternic.
  5. In acest fel nu veti mixa mult, laptele nu se va incalzi si toate elementele nutritive vor ramane in bautura (daca se folosesc migdale crude).
  6. Continutul blenderului se rastarna in tifonul pregatit pentru stoarcere (impaturat in cel putin 16 straturi).
  7. Amestecul se strecoara si apoi se stoarce, strangand cu mana intai in partea de jos si apoi sus.
  8. Miezul de migdale ramas trebuie sa fie doar umed.
  9. Acesta se poate usca pe o foaie de hartie de copt.
  10. Se foloseste pe cereale dimineata (micul meu dejun), sau la biscuiti.
  11. Laptele rezultat se poate pastra in frigider cam 3-4 zile intr-un recipient etans.