Mod de preparare Lapte de pasare (cu ciocolata)

1. Albusurile se bat bine, apoi se adauga adauga zahar tos si se bat apoi la bain-marie, pana cand albusurile se tin de tel.
2. Dupa intarire, albusurile se tin la rece.
3. Galbenusurile se bat cu 3-4 linguri de zahar tos si un plic de zahar vanilat pana se albesc, apoi se adauga 2-3 linguri de lapte si se amesteca la bain-marie pana se ingroasa.
4. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba, se scot albusurile de la rece si cu lingura se formeaza galuste.
5. Galustele se pun in laptele care fierbe la foc mic, prin scufundarea lingurii in lapte.
6. Galustele se vor ridica singure la suprafata laptelui.
7. Se fierb cam 1-2 min pe o parte, apoi se intorc cu lingura si se fierb si pe partea cealalta tot 1-2 min.
8. In oala cu lapte puneti cam 3-4 galuste de bezea, ele se vor umfla.
9. Dupa fierbere se scot cu spumiera pe un platou si asa pana la terminarea bezelei.
10. Dupa terminarea galustelor, in lapte se adauga zaharul ramas si plicul cu zahar vanilat.
11. Se gusta, iar daca nu e dulce mai putem adauga 1-2 linguri de zahar tos.
12. Cand fierbe din nou laptele se adauga galbenusurile si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, se tine pe foc 5-6 min.
13. Galustele de bezea se reintroduc cu atentie in lapte.
14. Se serveste desertul cand s-a racit.
15. La portie se servesc 3-4 galuste de bezea,ornate cu ciocolata lapte si ciocolata alba topite si picurate cu spritul.