Mod de preparare Lemon cake

  1. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la 220 grade celsius.
  2. Se separa ouale.
  3. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul.
  4. Se bat bine, se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie, si la sfarsit faina cernuta.
  5. Compozitia se toarna in tava si se baga in cuptorul cald.
  6. Separat se pregatesc ingredientele pentru crema.
  7. Laptele se fierbe cu 3-4 minute inainte de folosire.
  8. Se pun zaharul, vanilia, coaja de lamaie si faina intr-o craticioara si se freaca cu laptele caldut.
  9. Compozitia se pune sa fiarba la baie de aburi.
  10. Se obtine o crema care se lasa la rece.
  11. Intre timp, se freaca untul cu romul sau coniacul si dupa ce s-a racit crema, se amesteca cu margarina, putin cate putin.
  12. La sfarsit se adauga zeama de lamaie.
  13. Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit, se imparte in 4 foi care se umplu cu crema de lamaie.
  14. Se imbraca cu crema si se orneaza cu feliute de lamaie si zmeura.
  15. Pe deasupra se presara frunze de menta.