Mod de preparare Linzer cu gem de caise si nuci

1. Se topeşte Rama Maestro, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.

2. Se pune făină şi se amestecă până aluatul devine elastic.

3. Se lasă la rece cca. 30 minute.

4. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu Rama Maestro şi făină sau doar cu foaie de pergament.

5. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.

6. Între timp se bate albuşul rămas, se adaugă dulceaţa şi nuca măcinată.

7. După ce s-a albit foaia în cuptor, se scoate şi se întinde peste ea compoziţia de gem.

8. Din aluatul rămas se fac câteva grilaje, care se pun deasupra prăjiturii.

9. Se unge cu gălbenuşul rămas, se presară zahăr vanilat şi se mai introduce la cuptor pentru încă 10 minute.

10. După ce s-a copt se presară zahăr praf din belşug.