Mod de preparare Lipie de Augsburg cu prune

  1. Laptele se incalzeste putin, se dizolva zaharul in el prin amestecare, apoi se introduce si drojdia faramitata.
  2. Se adauga circa 2 linguri de faina, se acopera si se lasa la loc cald timp de 15-20 minute ca sa creasca.
  3. Restul de faina se cerne in castron, se face o adancitura la mijloc, unde se toarna laptele cu drojdia.
  4. Se introduc ouale, putina sare, apoi se framanta timp de 7-8 minute astfel incat la final se poate introduce treptat si margarina topita.
  5. Este bine atunci cand aproape se desprinde de peretele vasului, sa nu fie nici prea moale, nici prea tare.
  6. Se acopera, se aseaza la loc cald pentru a creste timp de circa 30 de minute.
  7. Intre timp se spala prunele, se taie in lung de doua ori, dar nu complet( ca si cum am vrea sa le taiem in trei parti, dar nu le taiem complet) si intre timp se scot samburii.
  8. Se unge cu margarina o tava mare, se introduce in ea aluatuil, se inteapa cu furculita.
  9. Prunele se aseaza cu partea taiata in sus, se rasfrang, nu este nicio problema daca se acopera intre ele.
  10. Pe fructe putem aseza si cateva cuburi de zahar.
  11. Se lasa sa creasca inca circa 15 minute, dupa care se presara cu scortisoara.
  12. Se coace in cuptorul preincalzit cu flacara mijlocie( 180C, la cuptoarele cu amestec de aer 165 C) timp de 25-30 minute.