Mod de preparare Macarons

 

  1. Am macinat nucile (migdalele si fisticul) in blender, pulsand des si mestecand des cu o spatula pentru a impiedica formarea unei creme, pana cand au fost bine macinate. Am pus nucile macinate pe o tava intr-un strat subtire si le-am bagat 10 minute in cuptorul incins la 37 de grade Celsius.
  2. Dupa ce le-am uscat, le-am cantarit din nou, si imi arata mai putin de 100 de gr, si am adaugat putine migdale macinate care le aveam ramase.
  3. Am pus zaharul pudra si nucile in robotul de bucatarie si le-am mai macinat odata si aici, dupa care am cernut bine amestecul. Ce nu a trecut prin sita, fiind totusi bucatele mici sub 1 mm, le-am adaugat in compozitie.
  4. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare. Se bat albusurile cu un praf de sare, iar cand incepe sa faca spuma se adauga treptat zaharul tos pana cand se formeaza o spuma care nu cade de pe tel.
  5. Se adauga amestecul de zahar pudra si nuci macinate, si se amesteca usor cu spatula pana cand totul este incorporat, iar daca luati albusuri pe spatula, si le lasati sa curga, ar trebui sa curga ca o "pamblica" care se topeste in compozitie repede.
  6. Se pune compozitia intr-o punga, careia i se taie in colt de aprox 1 cm. Se formeaza pe tava cu hartie "banuti" rotunzi cu diametrul de aprox 3 cm, lasand distanta intre ei. Se lasa la temperatura camerei pana cand prind o pielita deasupra, atunci cand ii atingi cu degetul, nu se lipesc de deget.
  7. Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Se baga macarons in cuptorul incins pentru 15 minute, pana cand sunt foarte usor rumeniti. Se scot si se lasa sa se raceasca.
  8. Crema: Amestecam intr-un vas rezistent la microunde amidonul, zaharul si cacaua si adaugam cateva linguri de lapte din cantitatea toatala.
  9. Frecam cu o lingura pana obtinem un mix fara cocoloase apoi adaugam incet restul laptelui ramas. Introducem vasul in cuptorul cu microunde la putere maxima ( la mine 800W) pentru 2 minute.
  10. Scoatem vasul, amestecam bine si il mai bagam in cuptor pentru 1 minut. Lasam budinca sa se raceasca si o frecam cu Rama Maestro la temperatura camerei ( Rama Maestro si budinca trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura ca sa nu se taie crema).
  11. Lipim cate doi macarons cu crema rece de ciocolata.