Mod de preparare Macarons

  1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra si faina migdalele macinate si mixati scurt, de cateva ori, pana ce se omogenizeaza.
  2. Cerneti amestecul intr-un bol mare si daca e cazul aruncati bucatile ramase in sita.
  3. Adaugati peste amestec prima cantitate de albus si amestecati pana pasta este densa. Separat intr-un bol termorezistent puneti a doua cantitate de albus si mixati cu viteza mare.
  4. Intr-un ibric, incalziti la foc mediu, 50 ml apa si 160 g zahar. Fierbeti pana ce siropul obtinut ajunge la 118 grade C ( folositi un termometru pentru sosuri).
  5. Turnati siropul treptat peste albusurile spuma si mixati la viteza ridicata pana ce compozitia s-a racit cat de cat si s-a obtinut un amestec translucid, de bezea.
  6. Bolul nu trebuie sa fie fierbinte la atingere ci caldut.
  7. Pregatiti 3 tavi unse cu margarina Rama Maestro si tapetate apoi cu hartie de copt. Puneti compozitia intr-o punga taiata la un capat.
  8. Faceti discuri cu diametrul de aproximativ 2.5 cm, izbiti tava de masa de 2 ori, si lasati-le sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei sau pana ce macarons au capatat o coaja.