Mod de preparare Mascota

  1. Se pune la fiert laptele, margarina, zaharul, cacaoua pana da in clocot.
  2. Se iau 12 linguri din aceasta compozitie si se adauga nuca taiata la restul de compozitie.
  3. Dupa racire se pun galbenusurile, praful de copt, faina, fisticul si albusurile batute spuma.
  4. Se pune la copt intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  5. Dupa ce se coace se pune deasupra cele 12 linguri de compozitie oprita (sa fie calduta compozitia).
  6. Se lasa la rece si dupa ce s-a racit se pune apoi crema peste blat.

Crema: 

  1. Se face o ciulama din 5 galbenusuri, zahar, lapte, faina si se pune la fiert, dupa care se da la rece.
  2. Se freaca margarina bine si se adauga cate o lingura de ciulama pana se incorporeaza toata compozitia.
  3. Se pune apoi crema peste blat si apoi peste crema se rade ciocolata sau nuca macinata.
  4. Ca sa iasa blatul pufos atunci cand bat albusurile eu presar un praf de sare si o lingura de apa rece.
  5. Nucile le coc putin in cuptor.