Mod de preparare Melci cu nuca

  1. Se amesteca drojdia cu jumatate din cantitatea de lapte, se adauga o lingura cu zahar si una cu faina.
  2. Se omogenizeaza si se lasa sa creasca la cald.
  3. Se amesteca restul de faina, galbenusurile si zaharul vanilat.
  4. Se adauga restul de lapte caldut si se lasa deoparte.
  5. Dupa ce a crescut maiaua, se amesteca cu compozitia anterioara, se adauga margarina topita.
  6. Se framanta un aluat care se aduca ca o bila si se lasa sa creasca 30 min intr-un loc cald.
  7. Dupa ce a crescut se intinde o foaie groasa de circa 5 mm peste care se pune gemul amestecat cu nuca.
  8. Se ruleaza si apoi se taie bucati de 1 cm grosime.
  9. Se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu faina.
  10. Se pun melcii in tava si se ung pe deasupra cu ou batut spuma.
  11. Se dau la cuptor pentru 20-25 minute.