Mod de preparare Mere coapte delicioase

  1. Se curăță merele, se taie în patru și se îndepărtează sâmburii.
  2. Se unge un vas de Jena, sau un vas rezistent la cuptor, cu margarina.
  3. Se pun merele în cuptorul încins în prealabil la 200 de grade și se coc circa 20 de minute.
  4. Se lasă să se răcească.
  5. Se lasă cateva portii de înghețata Carte D'Or Tiramisu să se dezghețe la temperatura camerei.
  6. Se rumenesc ușor migdalele într-o tigaie mică de teflon, fara grasime, apoi se pun pe o farfurioară să se răceacă.
  7. Merele, sucul de lămâie, scorțișoara și înghețata se amestecă cu mixerul până se omogenizează.
  8. Se toarnă în pahare și se asezonează cu migdale și un pic de scorțișoară.
  9. Se servește ornată cu frunze de mentă.
  10. Sfat: pentru o variantă rapidă puteți amesteca înghețata Carte D'Or Tiramisu cu compot de mere și fulgi crocanți gata ambalați.