Mod de preparare Mere in aluat

  1. Mod de preparareSe face o coca din apa, faina , sare si ulei.
  2. Coca nu trebuie sa se lipeasca de maini.
  3. Se intinde un dreptunghi margarina se imparte in 4-6 parti.
  4. Se unge cu margarina dreptunghiul si se impatureste.
  5. Partea stanga vine peste partea dreapta Se da la frigider 30 de minute, neacoperit.
  6. Se scoate si se intinde iar un dreptunghi, invers directiei in care ati intins data trecuta, iar se da la frigider 30 de minute.
  7. Operatiile se repeta pana se termina margarina.
  8. Se curata merele de coaja.
  9. Se imparte coca in 8 parti si se intind patrate, suficient de mari cit sa le acopere.
  10. Se pune in fiecare mar cate o lingurita de zahar si scortisoara.
  11. Se iau colturile opuse si se prind in varful marului, apoi se iau celalalte doua si se unesc, acoperind astfel marul.
  12. Se pune in tava foaie de copt , apoi merele.
  13. Se coc la temperatura de 350F, 35 minute.
  14. Cand s-au rumenit sunt gata.