Mod de preparare Mini amandine

Blatul:

  1. Ouale se bat spuma cu zaharul, care se pune treptat, apoi se adauga apa si uleiul, faina si cacaua.
  2. Batem bine iar la urma adaugam esenta de rom.
  3. Se ia o tava, se unge cu putina margarina, se tapeteaza cu hartie de copt.
  4. Turnam compozitia in tava si o dam in cuptorul incins 35-40 min.
  5. Cand e gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o taiem in doua.

Crema:

  1. Galbenusurile le frecam pe baie de aburi cu 100 gr zahar pudra.
  2. Cand s-a ingrosat o lasam sa se raceasca.
  3. Margarina o frecam spuma cu restul de 100 de gr zahar pudra.
  4. Incorporam crema de galbenusuri racita cu margarina frecata, punem cacaua si esenta de rom.
  5. Mixam bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.

Siropul:

  1. Punem apa cu zaharul si capuccino pe foc.
  2. Lasam sa fiarba de cateva ori apoi luam de pe foc si adaugam si esenta de rom si il lasam sa se raceasca.

Asamblare si decorare:

  1. Asezam prima foaie de blat, se insiropeaz, apoi turnam toata crema si asezam si cea de a 2 a foaie.
  2. Pentru glazura, untul il punem la topit pe baie de aburi.
  3. Adugam si ciocolata peste margarina,si o lasam pe foc pana se topeste apoi dam la rece.
  4. Cand s-a racit putin o turnam peste prajitura.
  5. 50 gr ciocolata o topim pentru ornat.
  6. Luam putina frisca deoparte si turnam 2-3 picaturi de colorant rosu.
  7. Peste glazura se aseaza cu un sprit un varf de frisca, apoi cate un picur de frisca rosie iar la urma se pune ciocolata topita intr-un sprit cu varful subtire( sau o punga si o rupeti intr-un colt) si se traseaza niste linii.