Mod de preparare Mini diplomat pentru Craciun

  1. Punem laptele pe foc cu zaharul, ouale, zaharul vamilat si amestecam incontinuu.
  2. Separat, intr-o cescuta de cafea, dizolvam pliculetele de gelatina cu putina apa si le lasam sa se inchege putin.
  3. Cand compozitisa de pe foc incepe sa clocoteasca, punem si gelatina si mai fierbem 5 minute, apoi dam compozitia la rece.
  4. Intr-un castron mai mare, punem jumate din cutia de frisca si o mixam.
  5. Cand compozitia de pe foc s-a racit, adaugam frisca batuta si mestecam incet intr-o singura directie.
  6. Taiem bananele cubulete si le punem in compozitie punem stafidele si ananasul scurs de zeama si amestrecam usor.
  7. Luam 2 tavi de chec sau de cozonac, le tapetam cu folie sau cu celofan si turnam compozitia in ele si dam la rece.
  8. Cat sta la rece, punem intr-un castron si cealalta jumatate de frisca, peste care turnam smantana si mixam.
  9. Cand cele doua torturi s-au inchegat, le scoatem din frigider si le intoarcem invers, adica le rasturnam din tava pe 2 platouri si le imbracam in frisca.
  10. Se pot face diferite modele si se decoreaza cu kiwi, felii de portocale si deasupra razuim ciocolata.