Mod de preparare Mini eclere cu crema de vanilie

  1. Intr-un vas cu fundul oval se toarna ulei, apa, putina sare si se lasa sa dea in fiert, apoi se toarna faina amestecandu-se repede cu un tel.
  2. Se ia de pe foc si dupa 5-6 minute se adauga pe rand ouale, amestecand cu telul continuu, dupa fiecare ou introdus in compozitie.
  3. La urma, compozitia se toarna cu ajutorul unui cornet cu in forma de bastonase.
  4. Apoi, pe suprafata fiecarui bastonas se fac dungi cu o furculita si se introduc imediat in cuptor, la un foc puternic, sa se coaca bine, sa creasca si sa se rumeneasca frumos.
  5. Se coc cam 20 minute, se lasa sa se raceasca.
  6. Apoi se taie longitudinal un capacel care sa ramana totusi prins intr-o parte de ecler.
  7. Se umplu cu crema de vanilie.
  8. Crema se prepara astfel: Frecam galebenusurile de la cele 5-6 oua cu zaharul, zaharul vanilat si faina.
  9. Subtiem crema cu jumatate din cantitatea de lapte rece, apoi restul laptelui incalzit si amestecam ca sa nu faca cocoloase.
  10. Adaugam margarina Rama si albusurile spuma.