Mod de preparare Mini-tarte cu struguri

Aluat: 

  1. Se freaca margarina moale cu zaharul si esenta de vanilie; se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
  2. Se inglobeaza faina amestecata praful de copt si apoi lapte.
  3. Formele de tarta se ung cu margarina si se tapeteaza cu faina.
  4. In fiecare forma se pune cate o lingura cu varf din compozitiesi formele se baga la cuptorul,pana se rumenesc.
  5. Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

Crema: 

  1. Laptele se pune intr-o cratita, la foc mic.
  2. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga vanilia si amidonul si se omogenizeaza.
  3. Laptele caldut se toarna in fir subtire peste crema de oua si se amesteca.
  4. Se transfera amestecul in cratita in care s-a incalzit laptele si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca.
  5. Gelatina se hidrateaza 10 min,apoi se dizolva cateva secunde la microunde si se amesteca in crema de vanilie.
  6. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.
  7. Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rece.

Asamblarea: 

  1. Crema se pune intr-un pos si se spriteaza pe tarte.
  2. Boabele de struguri se taie in 4 si se aseaza peste crema.
  3. Se pastreaza la rece.