Mod de preparare Mini-tort de ciocolata

  1. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut.
  2. In 100 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia si se lasa la racit.
  3. Se separa albusurile de galbenusuri.
  4. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut, se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framanatand mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
  5. Se framanta circa o ora.
  6. Se pune vasul acoperit cu un servet, intr-un loc calduros si se lasa la crescut.
  7. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 g, se modeleaza sub forma unor mingiute si se lasa 15 minute la crescut, in forme de savarine, unse cu ulei.
  8. Se introduce la cuptor pentru 20 de minute.
  9. Se scoate si se lasa la racit, apoi se taie in trei.
  10. Pentru crema se pune la topit ciocolata cu 50 ml lapte, 50 g zahar si 50 g margarina,se raceste ,se adauga romul.
  11. Restul de margarina se bate spuma si se toarna ciocolata, amestecandu-le omogen, feliile de blat se vor umple cu crema.