Mod de preparare Minieclere cu crema de vanilie

  1. Intr-o cratita,pe foc, adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva.
  2. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se formeaza o coca tare, nelipicioasa.
  3. Lasam coca sa se raceasca pana ajunge cat de cat la temperatura camerei, dupa care adaugam cele 6 oua, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se inglobeaza complet in coca.
  4. In tava tapetata cu hartie de copt incepem sa formam bilele de eclere folosindu-ne de o lingura sau in in cazul meu-cleste de inghetata-.
  5. Punem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt 30 minute pana devin usor rumenii.
  6. Dupa ce s-au copt, scoatem eclerele si le lasam sa se raceasca complet, abia apoi le vom umple cu crema.
  7. Dupa ce eclerele s-au racit, le taiem pe mijloc cu un cutit, nu de tot atat cat sa se mai tina intr-o parte si le umplem cu crema de vanilie, folosindu-ne de sprit, sau de o lingura.
  8. Spargem ouale, le punem intr-un castron si le mixam; adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si batem din nou cu telul compozitia pana la omogenizare, dupa care adaugam faina si amestecam din nou; turnam si laptele amestecand pana la omogenizare.
  9. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
  10. Intr-un vas de pus pe foc luam o craticioara si rupem in ea ciocolata, adaugam margarina, apa si uleiul, in cantitatile necesare si punem vasul cu toate aceste ingrediente pe foc, la fiert, pe baie de aburi, pana se topesc toate si se obtine o compozitie omogena.
  11. Peste compozitia rezultata mai adaugam 2 linguri de cacao si amestecam cu un tel pentru a nu se face cocoloase pana se dizolva cacaoa.
  12. In glazura rezultata inmuiem eclerele pana la jumatate, apoi le punem pe un platou ,lasam sa se intareasca glazura si apoi facem un decor din ciocolata alba.