Mod de preparare Minitarte cu pere

  1. Se face un aluat din margarina Rama frecata cu 75 g zahar, se aduga faina cernuta, si apa.
  2. Se framanta bine, se obtine un aluat omogen si potrivit de moale.
  3. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece 30 min.
  4. Se curata perele, se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.
  5. Se bat albusurile cu 3-4 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, faina, amestecand continuu.
  6. Se scoate aluatul din frigider, se intinde foaie subtire, se taie in patrate.
  7. In formele de tarte unse si tapetate se pun bucatile de aluat, se apasa usor cu degetele.
  8. Se repartizeaza cema deasupra si se pun peste, feliile de pere.
  9. Se pun formele in cuptorul incalzit aproximativ 15-20 min.
  10. La final se pune gelatina topita deasupra.