Mod de preparare Mousse de lamaie si rubarba cu caramel

  1. Branza mascarpone, zaharul, coaja de lamaie si esenta de portocale se amesteca pana se omogenizeaza.
  2. La crema de mai sus se adauga gelatina foi( se mixeaza bine ptr a se incorpora gelatina), in prealabil lasata in apa foarte rece la hidratat( cca 10-15 minute).
  3. Dupa ce se omogenizeaza impreuna cu crema, se adauga smantana pe jumatate mixata.
  4. Se pune in forme de mici de tarta un strat de 1 deget grosime, se lasa la rece( frigider) pana se "incheaga" bine.
  5. Piureul de rubarba se amesteca cu un siropul, facut in prealabil din 200 ml de apa si 200 gr de zahar.
  6. Se adauga cele 5 foi de gelatina hidratate si se mixeaza bine pentru a se incorpora gelatina.
  7. Se scot din frigider formele de tarta cu mousse-ul de lamaie si se adauga mousse-ul de rubarba, de grosimea unui deget.
  8. Se baga din nou la frigider pana se "incheaga".
  9. Se scot din frigider cu cateva minute inainte de a fi servite, altfel gelatina se topeste datorita temperaturii din bucatarie.
  10. Se prepara supa de zmeura dintr-un sirop lejer cu ajutorul a 200 ml apa si 200 gr zahar, se adauga piureul de zmeura( sau cirese).
  11. In farfurii adanci punem un polonic de supa de zmeura, rasturnam mousse-ul in mijloc.
  12. Decoram cu grilaj facut din caramel, in care putem amesteca putin piure de mango( optional) si cateva fructe foarte prospete de zmeura( sau cirese).