Mod de preparare Mucenici umpluti

  1. Dizolvi drojdia in jumatate de cana de apa calduta.
  2. Adaugi o lingura de zahar, 2 linguri de faina si lasi maiaua sa creasca 10 minute.
  3. In acest timp topesti margarina cu zaharul, o cana de apa, uleiul, vanilia si coaja rasa si lasi sa se raceasca.
  4. Dupa ce a crescut maiaua o torni peste faina si incepi sa framanti incorporand si siropul din margarina cu zahar.
  5. Framanti pana nu se mai lipeste de maini si il lasi o ora la crescut. 
  6. Pentru umplutura pui pe foc mic laptele cu mierea si ciocolata rasa si amesteci pana se topeste ciocolata.
  7. Dai de pe foc, lasi un pic la racit si amesteci cu nuca macinata. 
  8. Dupa ce a crescut aluatul il imparti in 12 parti.
  9. Din fiecare bucata faci un sul pe care il intinzi intr-o foaie ingusta pe care pui 4 linguri de umplutura, rulezi si ii dai forma de 8. 
  10. Faci astfel toti mucenicii, ii asezi in tava si ii lasi un sfert de ora la crescut inainte de ai da la cuptor pentru 30 minute. 
  11. Cand sunt gata si s-au racit se ung cu miere si se dau prin nuca macinata.