Mod de preparare Muffins cu bucati de ciocolata amaruie si Rama mit Butter

  1. Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (in special margarina Rama, sa o putem mixa). Margarina se mixeaza cu zaharul tos si cu esenta de rom.
  2. Adaugam restul ingredientelor:oul, nuca macinata, praful de copt, iaurtul, praful de sare, bicarbonatul stins intr-o lingura de zeama de lamaie.
  3. Mixam cca 5 minute toate ingredientele enumerate mai sus pana obtinem un amestec spumos.
  4. Adaugam apoi faina proaspat cernuta si mai mixam alte 5 minute. Preincalzim cuptorul la 175 grade. 
  5. Asezam intr-o tava formele de muffins tapetate cu hartiute de copt, apoi le umplem cu amestecul obtinut (nu de tot, doar 3/4 din capacitate.)
  6. Maruntim cu cutitul 100 gr. ciocolata amaruie. Presaram bucatele de ciocolata peste amestecul din forme, dam apoi tava la cuptor (folosim functia de coacere cu ventilatie) si lasam la copt cca 30 minute.
  7. Facem testul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca muffinsii sunt copti.
  8. Ii scoatem din forme, ii lasam la racorit si intre timp topim ciocolata ramasa in 3-4 linguri de lapte intr-o craticioara la foc mic.
  9. Glazuram muffinsii cu ajutorul unei pensule din silicon cu ciocolata topita, presaram bombonele colorate si zahar.
  10. Lasam 1 ora sa se raceasca complet si sa se intareasca ciocolata, apoi servim. Pofta buna!