Mod de preparare Negresa

  1. Blatul: Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc mediu.
  2. Bezeaua: Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta. Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 10 minute.
  3. Glazura: Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina. Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa. Se serveste rece. Pofta Buna!