Mod de preparare Negresa

  1. Laptele, zaharul si ciocolata se amesteca si se fierb pana ce se topeste zaharul si se leaga putin sosul.
  2. Se lasa la racit si se da la rece. 
  3. Nucile prajite putin intr-o tigaie antiaderenta (fara ulei), le maruntim si le adaugam in sosul de ciocolata. 
  4. Margarina se bate spuma cu zaharul vanilat, apoi se adauga aproximativ 3/4 din sosul de ciocolata racit (restul va folosi la decorare, deci aici depinde de voi cat opriti). 
  5. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, amestecad continuu, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute si ele spuma cu putina sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. 
  6. Albusurile le amestecati cu o lingura, nu cu mixerul. 
  7. Compozitia se pune in forma (a mea a fost antiaderenta si nu am uns-o, dar daca aveti o altfel de forma ungeti-o cu margarina) si se baga la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute (pana trece proba scobitorii). Daca faceti prajitura in tava normala, cred ca 30 de minute sunt suficiente.
  8. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit in forma 15 minute, timp in care preparam siropul.
  9. Pentru sirop fierbem apa si zaharul pana se leaga siropul, apoi adaugam zeama de mandarina si romul.
  10. Dupa ce se raceste siropul si am scos prajitura din forma o insiropam si o glazuram cu restul de sos. 
  11. Decoram dupa preferinta.