Mod de preparare Negresa cu bezea

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, margarina, cacaua si faina.
  2. Praful de copt se stinge cu o lingurita de otet si se incorporeaza.
  3. Se pune intr-o tava putin mai inalta decat cea clasica de aragaz si se da la cuptor verificandu-se daca e gata cu metoda scobitorii.
  4. 4 albusuri se bat bine cu 200 gr zahar astfel: mai intai se bat albusurile, cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie, apoi se pune zaharul.
  5. Se pun pe bain-marie si se bat pana se ingroasa.
  6. Peste blat se pune un strat de gem (de preferat unul fara bucati intregi de fructe, apoi se toarna bezeaua si se da la cuptor cu usa usor intredeschisa.
  7. Se fierb 3 linguri de lapte cu 200 gr zahar, 100 gr margarina si 2 linguri de cacao pana se ingroasa.
  8. Se raceste complet si se toarna peste prajitura.