Mod de preparare Negresa cu bezea

  1. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi maresc considerabil volumul, se adauga nuca, apoi faina, praful de copt, romul si la final laptele.
  2. Se amesteca usor si se toarna compozita in tava unsa cu Rama Maestro si tapetata cu hartie de copt.
  3. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pe doar jumatate.
  4. Intre timp se bat spuma albusurile cu zaharul.
  5. Cand blatul este copt doar usor la suprafata se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem si se pun albusurile batute spuma.
  6. Cu dosul unei lingurii se fac varfuri de bezea. Introducem tava inapoi la cuptor si micsoram focul la 150 de grade C si o coacem pana bezeaua devine usor rumenita.
  7. Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor pana a doua zi cand o putem taia cu un cutit incalzit.