Mod de preparare Negresă cu ciocolată

  1. Pentru blat se bat spumă albuşurile cu apa şi zahărul pudră.
  2. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul adăugat treptat, laptele şi cacaua.
  3. Gălbenuşurile se amestecă cu albuşurile, grişul şi făina.
  4. Se coace blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt 30 minute.
  5. Se lasă să se răcească şi se taie în 2 pe orizontală.
  6. Siropul se prepară fierbând zahărul cu apa câteva minute.
  7. Se adaugă romul când s-a răcit.
  8. Pentru cremă se freacă margarina aflată la temperatura camerei cu zahărul, se adaugă cacaua şi romul.
  9. Pentru glazură se rupe ciocolata bucăţi într-o crăticioară, se adaugă margarina şi laptele.
  10. Crăticioara se pune pe baie de apă amestecând mereu.
  11. Pe o tavă se pune primul blat, se însiropează, se întinde crema( păstrând 3 linguri pentru decor) şi se adaugă primul blat şi el însiropat.
  12. Deasupra se întinde ciocolata şi se taie pătrate până să se întărească.
  13. Se decorează fiecare amandină cu o avelină de cremă.