Mod de preparare Negresa cu visine si glazura de ciocolata

  1. Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc.
  2. Incorporam margarina topita, dar alternand cu laptele cald.
  3. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul.
  4. Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp.
  5. La final punem cacaoa si batem pana aluatul face niste bule.
  6. Ungem o tava draptunghiulara cu unt si tapetam cu hartie de copt.
  7. Turnam compozitia de negresa in tava, iar deasupra asezam visinele scurse de zeama.
  8. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam cam 40 de minute (facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta).
  9. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca putin.
  10. Atat ciocolata umpluta cat si cea amaruie o rupem bucatele si o punem intr-o cratita.
  11. Adaugam laptele, apoi punem pe baie de aburi pana ciocolata este foarte bine topita.
  12. Cand este gata o dam deoparte, punem crema de lichior si amestecam bine.
  13. Prajitura o portionam bucatele cat vrem noi de mari, apoi pe fiecare bucata punem glazura.
  14. Deasupra ornam cu inimioare roz sau ce doriti.