Mod de preparare Negresa de post cu nuci

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius. Tocaţi nuca, mare, din cuţit.
  2. Ungeţi o formă pentru copt cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
  3. Într-un bol adânc amestecaţi gemul cu apa caldă. Adăugaţi uleiul, zahărul şi zahărul vanilat. Amestecaţi cu telul până se topesc cristalele de zahăr.
  4. Adăugaţi pudra de cacao, scorţişoara şi puţină sare. Adăugaţi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Adăugaţi făina şi încorporaţi-o uşor. Dacă gemul folosit este gros, s-ar putea să aveți nevoie de o cantitate mai mică de făină.
  5. Adăugaţi nuca.
  6. Turnaţi coca în forma pentru copt. Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute la 160 de grade. Verificaţi dacă prăjitura este făcută cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în prăjitură este curată, prăjitura este gata.
  7. Prăjitura de post se serveşte rece, la cafea sau ceai.